Desde el alma – Näyttely nyt Helsingissä

Aiemmin Tampereella ravintola Teerenpelissä esillä olleen näyttelyn “Desde el alma – Sielunmaisemia argentiinalaisesta tangosta” pohjalta koottu kokonaisuus on esillä Helsingissä Amigos del Tango ry:n tiloissa El Áticolla 10.11.-8.12.2017. Kuvataiteilija Kaisa-Tuulia Tuomi on tanssinut argentiinalaista tangoa useamman vuoden ajan. Teosten kautta hän pääsee avaamaan sielunmaisemiaan rakkaasta harrastuksestaan kuvataiteen kautta.

Näyttelyssä on esillä öljyvärimaalauksia ja hiilipiirrustuksia, jotka koostuvat pääosin tunnettujen tango-säveltäjien muotokuvista. Siveltimen vetojen kohteeksi ovat päässeet tangon kultakauden säveltäjien lisäksi myös tangon modernimpien suuntausten pioneeri Astor Piazzolla. Kaisa-Tuulia Tuomi on maalannut muotokuvia käyttäen apunaan vanhoja mustavalkovalokuvia ja peilaten omaa kokemustaan tangosta. Maalauksissa vanhojen säveltäjänerojen henki on uudella tavalla läsnä. Muotokuvien lisäksi näyttelystä löytyy tanssillisempia teoksia, joissa argentiinalaisen tangon maailma näyttäytyy tunteikkaana mutta ei itsestäänselvänä.

Kuvia Desde el alma – Sielunmaisemia argentiinalaisesta tangosta -näyttelyn teoksista on nähtävissä täällä. Suurin osa niistä on myös myynnissä. Mikäli kiinnostuit, ota yhteyttä suoraan taiteilijaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *