Taiteilija

Kaisa-Tuulia Tuomi

Syntynyt Sotkamossa 1980

Asuu Tampereella ja työskentelee Ylöjärvellä kuvataidekasvattajana


Jatkuva innoituksen lähteeni ja intohimoni ovat ihmiset, tunteet ja vuorovaikutus. Argentiinalaisen tangon tanssijana näen ja koen näitä minulle tärkeitä elementtejä kauniissa kontekstissa, tanssin ja musiikin kautta, sanattomasti, vähäeleisesti mutta monikirjoisesti.

Realististen tangon tanssiasentojen sijaan tavoittelen maalauksissani syvempää, sisältä kumpuavaa, joka on aistittavissa, mutta ei itsestäänselvästi. Kun ihminen voi turvallisesti olla toisen sylissä tangossa sen pienen hetken, on mahdollista olla mitä vain, tai ei mitään. Lähestyn aihetta myös tangon säveltäjien ja orkesterinjohtajien tilannekuvallisten muotokuvamaalauksen kautta. Kaunis musiikki kumpuaa sielukkaista silmistä, elämää nähneistä miehistä ja naisista. Tango on koskettamista.

Tangon lisäksi teen luonto- ja muotokuvia. Kaikki tähän asti valitsemani muotokuvat liittyvät omien tunteitteni läpikäymiseen. Ehkä ne ovat jopa omakuvia toisten ihmisten valon ja varjon kautta. Luontomaalauksiini saan inspiraation kuolemaa tekevästä kasvimaailmasta, juuri ennen talvea taipuvasta luonnosta, joka myös vähäeleisellä kauneudellaan ja vanhuudellaan saa suuren kunnioitukseni.

Maalaan öljyväreillä kankaalle ja viimeistelen teokseni usein kauniin pinnan antavalla vernissalla.