Desde el alma – Sielunmaisemia argentiinalaisesta tangosta

Desde el alma -näyttely

Argentiinassa tangon kultakaudella 1930-, 1940- ja 1950-luvuilla sävelletty ja levytetty musiikki tanssittaa ja puhuttelee ihmisiä edelleen, nykyään ehkä laajemmin kuin koskaan. Desde el alma on espanjaa ja tarkoittaa sielusta. Se on myös kuuluisa tango-kappale, jota on tehnyt tunnetuksi muun muassa Osvaldo Pugliese. Kuvataiteilija Kaisa-Tuulia Tuomi on tanssinut argentiinalaista tangoa useamman vuoden ajan ja nyt hän pääsee avaamaan sielunmaisemiaan rakkaasta harrastuksestaan tanssin lisäksi myös kuvataiteen kautta. Tampereella ravintola Teerenpelissä 9.–21.5.2017 järjestettävä taidenäyttely Desde el alma – Sielunmaisemia argentiinalaisesta tangosta on taiteiljan ensimmäinen suurelle yleisölle avoin näyttely.

Näyttelyssä on esillä öljyvärimaalauksia, jotka koostuvat pääosin tunnettujen tango-säveltäjien muotokuvista. Siveltimen vetojen kohteeksi ovat päässeet tangon kultakauden säveltäjien lisäksi myös tangon modernimpien suuntausten pioneeri Astor Piazzolla. Kaisa-Tuulia Tuomi on maalannut muotokuvia käyttäen apunaan vanhoja mustavalkovalokuvia ja peilaten omaa kokemustaan tangosta. Maalauksissa vanhojen säveltäjänerojen henki on uudella tavalla läsnä. Muotokuvien lisäksi näyttelystä löytyy tanssillisempia teoksia, joissa argentiinalaisen tangon maailma näyttäytyy tunteikkaana mutta ei itsestäänselvänä.

Kuvia Desde el alma – Sielunmaisemia argentiinalaisesta tangosta -näyttelyn maalauksista on nähtävissä täällä. Suurin osa teoksista on myös myynnissä. Mikäli kiinnostuit, ota yhteyttä suoraan taiteilijaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *